Kuka olen?

Olen hammaslääkäri Helsingin yliopiston hammaslääketieteelliseltä laitokselta, valmistumisvuoteni on 1987.

NLP Trainer v. 1998

Lyhyitä ratkaisukeskeisiä koulutuksia v. 1995 – 2004

Hypnoterapeutti Tampereen yliopiston terveydenhuollon ammattilaisille suunnatusta koulutuksesta 2004 – 2007

Mindfulness-ohjaaja 2016

Sensorimotoriset psykoterapiaopinnot 2017 –

Tietokirjailija:

Sisäinen teatteri – Luova kirjoittaminen tietoisuustaitona, 2013 Kuumussa Virtaa Oy  (Psykiatri Blomqvist-Lyytikäisen artikkeli luovasta kirjoittamisesta terapian tukena.) Luovaa kirjoittamista voi käyttää myös itsereflektioon oman ammatillisen persoonan kehittämisessä. Traumapotilaiden työskentelyssä tarvitaan omien tunnetilojen ohjauskykyä.

Mielentilojen Treenikirja, 2010, Kuumussa Virtaa Oy (oma terapeuttinen luovan kirjoittamisen prosessini, henkilökohtaisen traumahistoriani käsittelyä käyttäen apuna luovaa kirjoittamista ja itsereflektiota).

Ihmiskuvani ja tiedolliset lähtökohtani:

Hammashoitopelon hoitostrategiani rakennan kokonaisvaltaiselle systeemiselle  ihmiskuvalle, jossa hammaslääkäri ei ole vain kliinisten toimenpiteiden suorittaja. Sen sijaan  hammaslääkärin kehomielilääketieteellinen osaaminen, empatiakyky ja stressitaso vaikuttavat potilaan psykofyysiseen kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin, myös hammashoitopelkoon. Ja päinvastoin: potilaan kipeät tunteet, hammashoitopelko ja näihin liittyvä stressi voivat uuvuttaa taitamatonta henkilökuntaa.

Interpersonaalinen neurobiologia, jota myös sensorimotorinen psykoterapia edustaa, antaa hyvän viitepohjan pelon kanssa työskenteleville. Samoin minätilojen terapia, joka edustaa integratiivista hypnoterapiaa. Siinä yhdistetään erilaista kokemuksellista viisautta asiakkaan maailmankuvan mukaisesti.

Integroin ajatuksia lääketieteestä ja  kehomielilääketieteestä (hypnoterapia, traumaterapia, kehoterapiat, luovat terapiat, energiapsykologiset menetelmät) hammashoitopelkoon ja siihen liittyvän ahdistuksen käsittelyyn.

Hammaslääketieteen puolelta olen saanut tukea ajattelulleni professori Ad de Jonghilta, joka on hollantilainen hammashoitopelon tutkija. Mikäli hammashoitopelko systeemisenä ilmiönä kiinnostaa (esim.  traumoihin ja kiintymyssuhteisiin liittyvät hammashoitopelon ilmiöt) niin hänen tutkimustyöhönsä kannattaa tutustua.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s